Ellen Kobberø Schmidt

Jeg er en årgang 1963. Jeg er vokset op i en traditionel landbrugsfamilie. Jeg blev gift med Carsten i 1988. De første 12 år havde vi hus i Vejle, og siden 2000 har vi boet lige udenfor Christiansfeld i naturskønne omgivelser, på en nedlagt ejendom, hvor også hundepensionen ligger.

Jeg har altid elsket og har beskæftiget mig med dyr. Jeg har fra min tidlige barndom lært det ansvar der følger med, når man skulle omgås dyr, uanset om det var nyttedyr, som køer og grise, eller hyggedyr som f.eks. katte og hunde. Det gælder både måden de skulle passes på, men også hvordan alle dyr skal behandles med respekt og omsorg.

Efter folkeskolen tog jeg en 2-årig HF-eksamen, for at kunne få adgang til Sygeplejerskeuddannelsen. Inden jeg gik i gang med uddannelsen, ejede jeg en Café i Vejle, sammen med min mand og bror. Siden 2000 har jeg arbejdet som sygeplejerske i forskellige funktioner i hjemmeplejen og socialpsykiatrien.

Jeg har gennem mit voksne liv, været meget optaget af, hvordan kommunikation mennesker imellem, bliver forstyrret af vores nonverbale sprog, og den energi vi sender ud. For at kunne forstå og arbejde med ovenstående, har jeg også taget en 4-årig psykoterapeutuddannelse. Redskaber fra denne uddannelse bruger jeg dagligt i samværet med mennesker, men jeg bruger også denne viden og disse redskaber når jeg opdrager egne hunde, eller er sammen med andres hunde. Det er et fantastisk værktøj, uanset om det er mennesker, eller dyr, jeg har med at gøre.

Jeg har altid elsket, og haft et behov for, at have dyr omkring mig. Siden jeg var 25 har jeg haft egen hund. Min første hund var en Springerspaniel, derefter fik jeg en Labrador og har lige nu min 3. Schæfer, Ashley. Derudover regerede katten Miss Sofie i 19 år i hjemmet, over både mennesker og hunde.

Jeg er nu så heldig, at være i gang med at udleve min næste drøm om, sammen med Susanne, at drive en hundepension og hundefrisør salon. Drømmen om at få lov til at arbejde med hunde hver dag, er blevet til virkelighed.

I efteråret 2021 tog jeg uddannelse som hundefrisør, og i oktober 2021 åbnede jeg dørene til min hundesalon.

Jeg glæder mig vildt meget til at tage vare på din/jeres hund, sammen med Susanne.